MENÜ

logo_jo.jpg 
Nagymaros Turizmusáért Egyesület

 

balintzsombor.blogspot.com/

Ars Poetica - deutsch

Alles ist Prätext...die Titel, die Themen, die Symbole. Alles ist Prätext aber zugleich auch Substanz. Alles ist Spiel, aber ein todernstes Spiel. Der Hirsch , der Mensch , der Garten, das Eden , der Gott sind alle Prätexte und Schlüssel zum Tor. Hinter dem Tor liegt der Garten, voll mit Spinnengewebe, winkelig, moderig und duftend, sonnenbeglänzt und verstohlen und kraus... Wenn ich vor dem Garten ohne Interesse gleichgültig stehe öffnet er sich nie.

Das Bild wie der Garten öffnet sich erst wenn ich hereintrete; ich kann durch den Weg geführt werden , ich kann mich auch etlichemal verirren. Ich kann aber immer wieder aus den Spinnengeweben der Symbole auf den Weg zurückfinden. Das Bild ist ein unendlicher Garten. Es ist der Schlüssel zum Weg, der unendlich ist wie das Licht zu dir selbst.

Bejegyezte: Bálint Zsombor dátum: 17:56   0 megjegyzés  

 

 

Ars Poetica

Minden ürügy... a címek, a témák, a szimbólumok. Minden ürügy, de lényeg is egyszerre. Minden játék, de halálosan komoly játék. Ürügy a szarvas, ürügy az ember, ürügy a kert, az Éden, az Isten. Ürügy, de mindenik kulcs a kapuhoz. A kapu mögött a kert, a pókhálós, a zegzugos, a dohos és illatos, a napfényes és titkos és kusza... Ha csak állok a kert előtt és legyintek: nem érdekel, nem nyílik ki soha.

A kép, mint a kert, be kell lépnem, követnem kell az utat, de el is kel tévednem nemegyszer. És újra és újra visszatalálnom a jelképek pókhálóiból. A kép egy végtelen kert. Kulcs az úthoz, mely végtelen, mint a fény önmagadhoz.

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • Árvíz miatt elmaradt a gesztenyefa ültetés
  2010-06-20 15:25:46

  100604_124733.jpg2010 júniusában Nagymarost ismét elérte a 4 évente ismértlődő árvíz. Az egész országot érintő havaria miatt sem meghívott vendégeink nem tudtak volna az eseményen részt venni, sem a nagymarosi lakosok ezért a  2010. június 9.-re tervezett  gesztenyefa ültetés elmaradt. Időnket és energiánkat az ünneplés helyett az árvizi védekezés kötötte le.

 • Nagymaros-Nápoly : közös gesztenyefa ültetés
  2010-06-02 14:05:06

   Fájl:CoA Città di Napoli.svg    Fájl:HUN Nagymaros COA.jpg

  Nagymaros Város Önkormányzata és  Nápoly Önkományzata a NagymarosTurizmusáért Egyesület  szervezésben gesztenyefa ültetést rendez 

  nagymaros018_copy.jpg

  a nápolyi születésű Károly Róbert koronázási évfordulójára, illetve az általa Nagymarosra telepített szelídgesztenyések megmentésére  okán.

   A rendezvényen Nápoly Polgármesteri Hivatalát, Olaszország Budapesti Nagykövete, exc. Dr. Giovan Battista Campagnola képviseli.Az eseményre meghívták  dr. Martonyi János külügyminiszter Urat.  A faültetésen többek között részt vesz: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, parlamenti képviselő Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Bábiné Szottfried Gabriella parlamenti képviselő.

  untitled_2.jpg

  A faültetés után a sajtó képviselőit szeretettel várják  a Pince Tárlat, megnyitójára, ahol Bálint Zsombor helyi szobrászművész alkotásait mutatják be. Az ünnepség alkalmából erre a napra szervezett helyi termékek és turisztikai szolgáltatók bemutatója látható a Monsberger téren.

    

Szavazás

Hol legyen felállítva a MAIBAUM ?
Magyar u vasútnál
Kompnál
Panoráma parkolónál
Fő tér alsó részén a Váci útnál
Vác út Szt Rókus Kápolna
Magyar u. Váci úti részén
Blakovits épületnél a Váci útnál
Asztali nézet