MENÜ

logo_jo.jpg 
Nagymaros Turizmusáért Egyesület

 

 

MeneTrend Itthon- Nagymaros

A Duna bal partján, a Börzsöny lábánál, idilli környezetben fekszik Nagymaros, mely nemcsak csodás természeti környezetével, de műemlék látnivalóival is sok-sok látogatót vonz.

Nagymaros múltja összefondóik a szemben fekvő királyi város, Visegrád történetével. A település több uralkodó kedvelt tartózkodási helye volt, Károly Róbert még gesztenyefákat is ültetett itt.

Nagymaros a XX. század elején kezdett igazán népszeűvé válni, amikor számos fővárosi polgárcsalád kezdett itt nyaralni. Akkoriban nagyon kedvelt üdülőhely lett, és ez a mai napig megmaradt. Itt a művészetek kedvelői éppúgy megtalálják a számukra érdekes programokat és látnivalókat, ahogy a természet és a túrázás szerelmesei is- érkezzenek akár gyalogosan vagy kerékpárral.

Nagymaroson az év során számos nagy rendezvénnyel is várják a látogatókat. Júniusban például Kittenberger- napokat és fúvos zenekari fesztivált is rendeznek.


Tarsanak velünk Önök is Nagymarosra pénteken éjjel a MeneTrend Itthon műsorában. Ha adásunkról lemaradna, műsorainkat az RTL Most oldalán visszanézheti !

Kapcsolódó cikkek

 

 

 

Hírek

 • Árvíz miatt elmaradt a gesztenyefa ültetés
  2010-06-20 15:25:46

  100604_124733.jpg2010 júniusában Nagymarost ismét elérte a 4 évente ismértlődő árvíz. Az egész országot érintő havaria miatt sem meghívott vendégeink nem tudtak volna az eseményen részt venni, sem a nagymarosi lakosok ezért a  2010. június 9.-re tervezett  gesztenyefa ültetés elmaradt. Időnket és energiánkat az ünneplés helyett az árvizi védekezés kötötte le.

 • Nagymaros-Nápoly : közös gesztenyefa ültetés
  2010-06-02 14:05:06

   Fájl:CoA Città di Napoli.svg    Fájl:HUN Nagymaros COA.jpg

  Nagymaros Város Önkormányzata és  Nápoly Önkományzata a NagymarosTurizmusáért Egyesület  szervezésben gesztenyefa ültetést rendez 

  nagymaros018_copy.jpg

  a nápolyi születésű Károly Róbert koronázási évfordulójára, illetve az általa Nagymarosra telepített szelídgesztenyések megmentésére  okán.

   A rendezvényen Nápoly Polgármesteri Hivatalát, Olaszország Budapesti Nagykövete, exc. Dr. Giovan Battista Campagnola képviseli.Az eseményre meghívták  dr. Martonyi János külügyminiszter Urat.  A faültetésen többek között részt vesz: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, parlamenti képviselő Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Bábiné Szottfried Gabriella parlamenti képviselő.

  untitled_2.jpg

  A faültetés után a sajtó képviselőit szeretettel várják  a Pince Tárlat, megnyitójára, ahol Bálint Zsombor helyi szobrászművész alkotásait mutatják be. Az ünnepség alkalmából erre a napra szervezett helyi termékek és turisztikai szolgáltatók bemutatója látható a Monsberger téren.

    

Szavazás

Hol legyen felállítva a MAIBAUM ?
Magyar u vasútnál
Kompnál
Panoráma parkolónál
Fő tér alsó részén a Váci útnál
Vác út Szt Rókus Kápolna
Magyar u. Váci úti részén
Blakovits épületnél a Váci útnál
Asztali nézet