MENÜ

logo_jo.jpg 
Nagymaros Turizmusáért Egyesület

 

Nagymaros Turizmusáért  Egyesület alakult

Márciusban 30-án megalakult a Nagymaros Turizmusáért .Egyesület. Az Egyesület célul tûzte ki, hogy Nagymaros bekapcsolódhasson a turizmus és az idegenforgalom szervezeti rendszerébe. Ehhez keretet biztosít mindazok számára, akik a már meglévõ,vagy ezután megteremtendõ lehetõségeikkel tevékenyen rész kívánnak venni a Nagymarosra érkezõ vendégek fogadásában és ellátásában. Felkutatja azon pénzügyi és más lehetõségeket,amelyek az idegenforgalom fejlesztése terén a város számára megszerezhetõk.

A hivatalos megalakuláselõtt, március 11-éneste a mûvelõdési házban nagy érdeklõdés mellett -mintegy száz ember részvételével- érdekes elõadásokat hallhattunk,amelyek meggyõzhették az egyesületbe jelentkezni szándékozókat arról, hogy érdemes összefogni az idegenforgalom fejlesztése, a helyi adottságok jobb kihasználása érdekében. Az elsõ összejövetelen 34-en írták alá a jelentkezési lapot. A következõ találkozón, március 16-án 39-en jelentkeztek. Ez alkalommal sok hasznos ötletet hallottunk a résztvevõktõl,hogy mit lehetne,mit kellene tenni a megfogalmazott célok elérése érdekében. Az egyesület megalakulását megelõzõ elsõ összejövetelen a jelenlévõket és az est háziasszonyát,

Ivor Andrásné alpolgármestert,valamint Grécs Lászlót a városfejlesztési,környezetvédelmiés turisztikai bizottság elnökét és az elõadókat Petrovics László polgármesterköszöntötte. A polgármesteregyebek mellett elmondta: kitûztek magukelé rövid-, közép- éshosszú távú célokat, ezeka célok többnyire azt szolgálják,hogy a település valamilyen módon fejlessze önmagát, illetve  olyan tevékenységeket,befektetéseket hozzanak Nagymarosra, amelyek fellendítik a várost. Ezekközt említette az idegenforgalom,a turizmus fejlesztését,látnivalók kialakítását,a meglévõk fejlesztését,a szolgáltatások bõvítését, azok színvonalának emelését, a közterületek szépítését.

Koncz Ernõ, a TriGranitZrt kommunikációs igazgatójának – akitõl megtudtuk, nemsokára õ is Nagymaroson fog élni –prezentációja a városmarketingstratégiáról, annak eszköztárától szólt. Ezt követõen az elõadó kitért azokra a lépésekre, amelyeket eddig õ tett városunk népszerûsítésére,és ezen felül milyen lépéseketlehet tenni a városmarketingkommunikációja érdekében.

Sulyok Zoltán a termálprojekt nyertes pályázója elmondta: méltatlannak tarja, hogy Nagymarost még mindig a vízlépcsõvel kapcsolatban emlegetik.Kérte, tegyünk azért, hogy néhány éven belül a közvélemény elfelejtse a vízlépcsõt,hiszen azt a nagymarosiaknem akarták.

László János, a MagyarKerékpárosklub elnöke elõadásábanarról beszélt, sokan aztgondolják, a kerékpáros turistákkalnem érdemes foglalkozni,a kerékpáros turistának nincs pénze, nem, vagy csakegy éjszakát marad a településen. Az elõadó ezt a véleményt megcáfolta és nemzetközi számadatokkal alátámasztotta,hogy igenis a kerékpáros turistákkalis érdemes foglalkozni,hoznak bevételt a településnek.A kerékpáros barát településeken kerékpártárolókat, kerékpárkölcsönzõket létesítenek, ezáltal is elõsegítve a kerékpárosturizmust.

 

Az egyesület március 30-án alakult meg 28 alapító taggal,ekkor fogadták el az egyesület alapszabályát. A belépésinyilatkozatot 54-en adták márle – tudtuk meg Ivor Andrásné alpolgármestertõl, aki GrécsLászló képviselõtársával, avárosfejlesztési, környezetvédelmiés turisztikai bizottságelnökével közösen indította el,s vett részt abban szervezõmunkában,hogy az egyesület megalakulhasson. Az alakuló ülésen a jelenlévõk egyhangúlag az egyesül etelnökének választották Koncz Ernõt. Elnökségi tagoklettek: Varga Tamás, Lózs Lajos,Olajos Mihály. Titkár:Ivor Andrea. A felügyelõ bizottságelnöke lett GalavicsTamás, tagjai: Skoda Józsefnéés Sukerekné Tóbiás Eleonóra,póttag: Bótz Mónika.Az egyesületbe jelentkezõk kitöltöttek egy kérdõívet is,amelyben a kérdések arra irányultak,hogy az emberek hogyan látják a idegenforgalom terén Nagymaros helyzetét ésmit szeretnének a tenni azért,hogy fejlõdjön városunk turizmusa.A kérdõív kitöltésére még van lehetõség, amely a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán megtalálható.

 

Hírek

 • Árvíz miatt elmaradt a gesztenyefa ültetés
  2010-06-20 15:25:46

  100604_124733.jpg2010 júniusában Nagymarost ismét elérte a 4 évente ismértlődő árvíz. Az egész országot érintő havaria miatt sem meghívott vendégeink nem tudtak volna az eseményen részt venni, sem a nagymarosi lakosok ezért a  2010. június 9.-re tervezett  gesztenyefa ültetés elmaradt. Időnket és energiánkat az ünneplés helyett az árvizi védekezés kötötte le.

 • Nagymaros-Nápoly : közös gesztenyefa ültetés
  2010-06-02 14:05:06

   Fájl:CoA Città di Napoli.svg    Fájl:HUN Nagymaros COA.jpg

  Nagymaros Város Önkormányzata és  Nápoly Önkományzata a NagymarosTurizmusáért Egyesület  szervezésben gesztenyefa ültetést rendez 

  nagymaros018_copy.jpg

  a nápolyi születésű Károly Róbert koronázási évfordulójára, illetve az általa Nagymarosra telepített szelídgesztenyések megmentésére  okán.

   A rendezvényen Nápoly Polgármesteri Hivatalát, Olaszország Budapesti Nagykövete, exc. Dr. Giovan Battista Campagnola képviseli.Az eseményre meghívták  dr. Martonyi János külügyminiszter Urat.  A faültetésen többek között részt vesz: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, parlamenti képviselő Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Bábiné Szottfried Gabriella parlamenti képviselő.

  untitled_2.jpg

  A faültetés után a sajtó képviselőit szeretettel várják  a Pince Tárlat, megnyitójára, ahol Bálint Zsombor helyi szobrászművész alkotásait mutatják be. Az ünnepség alkalmából erre a napra szervezett helyi termékek és turisztikai szolgáltatók bemutatója látható a Monsberger téren.

    

Szavazás

Hol legyen felállítva a MAIBAUM ?
Magyar u vasútnál
Kompnál
Panoráma parkolónál
Fő tér alsó részén a Váci útnál
Vác út Szt Rókus Kápolna
Magyar u. Váci úti részén
Blakovits épületnél a Váci útnál
Asztali nézet